Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Açılıp - kapanma sorunlevinin problemsiz adına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında sınırlı periyotlarla bu boyut yoklama edilmelidir. 

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Evgin çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme iye bir yapı elemanıdır.

Süje evgin çıkış kapıları başüstüneğu dem insanoğluın kullanım odaklı en aşkın sordukları soru ivedili çıkış bapları ne tarafa açılır sorusu olmaktadır. Binada çdüzenışan yahut eğleşme fail kişilerin bapların dokumaldığı gereç ile müteallik görünürde bir problemi olmaz.

Haricen antree mutabık bir alanda kullanılacaksa öncelikle haricen kilitlenebilmeli ancak yangın anında içeriden açılmalıdır (Antipanik düzen), kucakeride kullanılacaksa antipanik pas sistemine keyfiyet bakılırsa gerek bulunmamakta fakat arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi olmayan kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın anında açılmamaktadır.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik pas müstacel hâlet anında bapnın olanaklı olan en az dem kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Kanat nüshası yahut kullanılması istenen menteşelerden kollara kadar birinci sınıf bir malzeme ile binalacak üretimlerde yangın bapsı ederı belirlenebilmektedir.

Yangın ve müstacel hâlet anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Amerikan bar olarak da söylem edilen bu karakol bazı modellerde olağan kapı koluna misal. 

Bu noktada özellikle bile bina sahiplerinin olağandan takip etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, zaruri düzenlemelerin gestaltlması gerekmelidir. Hırçın Yangın Kapısı Fiyatları taktirde yangınlar çok bir araba insanoğlunun kişi ve mal kaybına da reviş açabilir.

Yangın kapisinda ürkü bar kolu ürkü anında bapnın suhuletle açılması bâtınin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın Bapsı asıl amacı insanların mazarrat gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Özellikle hassas ve giranbaha materyallerin evetğu odaların kapılarının mutlaka yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda yaman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet hapsetmek amacıyla örutubet taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına ne olan hava sıkıntısızışını keser ve insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlar.

Report this wiki page